Chevrolet Orlando a fost lansat in Romania

Monovolumul Orlando, primul model din acest segment al Chevrolet Europe, a fost lansat aseara in Romania, iar Chevrolet intra intr-o noua etapa.

Chevrolet Orlando se adreseaza in primul rand familistilor si celor care adora excursiile cu prietenii. Am mai spus, designul este unul modern, curat si se vede influenta americana (masina a debutat initial in Statele Unite). De asemenea, din cate am vazut live, la lansarea de aseara, plansa de bord arata foarte bine, seamana putin cu cea de pe modelul Cruze.

Chevrolet Orlando art11 Chevrolet Orlando a fost lansat in Romania

Habitaclul promite sa fie un deliciu – 7 locuri, deci se poate merge intr-un grup numeros cam oriunde se doreste. Este adevarat, cu al treilea rand de scaune ridicat, nu mai ramane decat un infim spatiu pentru bagaje (89 litri). Cum sta treaba cu interiorul (si cu masina, in general) ramane insa sa va spun cand voi testa modelul Orlando, nu peste mult timp.

Chevrolet Orlando art22 Chevrolet Orlando a fost lansat in Romania

In Romania, Chevrolet Orlando vine cu o motorizare pe benzina si un diesel oferit in doua versiuni de putere. Motorul pe benzina este cel de 1,8 litri si 141 CP, cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 5 trepte. Pretul de pornire pentru acest model este de 14.787 euro, in conditiile in care este foarte bine echipat (aer conditionat, ESC, 6 airbag-uri, geamuri (fata) si oglinzi electrice, radio CD cu MP3, etc.)

Cele mai solicitat motor va fi insa cel de 2 litri turbodiesel, oferit cu 131 CP (cutie manuala, cu 6 trepte) la un pret de 17.490 euro (sau 14.790 cu 3 prime de casare incluse). O versiune mai puternica a aceluiasi motor vine cu 163 CP la 18.130 euro (15.430 cu 3 prime de casare incluse).

Chevrolet Orlando art33 Chevrolet Orlando a fost lansat in Romania

Cam asta ar fi despre Orlando. Despre Chevrolet mai trebuie spus ca, in acest an, va mai lansa cateva modele noi (Aveo si Cruze hatchback), intraga gama fiind astfel innoita, in asa fel incat nu vor mai exista nici probleme de siguranta, cum are modelul Aveo actual si nici “ramasite” de la Daewoo. O gama complet noua, cu modele bune, neaparat de luat in calcul, daca nu ai pretentii costisitoare de genul “VW rulzzz” si incerci sa obtii cat mai mult pentru banii pe care-i dai.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.