Citroen C-Zero, prima masina electrica disponibila in Romania!

Citroen Romania este primul importator care aduce (oficial) in tara noastra o masina electrica. Este vorba de modelul C-Zero, care a intrat in gama Citroen si care poate fi comandat la orice showroom Citroen in Romania.

Stiti ca v-am spus de masinile electrice de la Renault, care vor veni la noi pe la jumatatea anului acesta. Ei bine, Citroen s-a miscat mai repede si ofera in premiera pentru piata autohtona un model electric.

Citroen C-Zero, dealtfel frate de tehnologie si design cu Mitsubishi iMIEV, este un model strict electric, fara emisii de noxe. Masina este echipata cu un motor electric care produce 64 CP intre 3.000 si 6.000 rpm, cuplul maxim fiind de 180 Nm incepand cu 2.000 rpm. Tractiunea este pe puntea spate, prin intermediul unei transmisii simple, cu o singura treapta.

Citroen C Zero Citroen C Zero, prima masina electrica disponibila in Romania!

Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 15 secunde si atinge o viteza maxima de 130 km/h. Autonomia maxima este de 150 km, dar aceasta valoare depinde de stilul de mers si de temperatura exterioara.

Incarcarea bateriilor se face de la o priza normala, in circa 6 ore, daca acestea sunt complet descarcate. Citroen ofera insa si o instalatie speciala, care poate incarca bateriile la o capacitate de 80% in doar 30 de minute.

Citroen C Zero a Citroen C Zero, prima masina electrica disponibila in Romania!

Citroen C-Zero face parte din clasa mini, are o lungime de 3,48 metri si ofera 4 locuri. Portbagajul este la nivel minim, doar 166 de litri.

V-am spus informatiile principale despre C-Zero, ca sa va pregatesc pentru pretul de pe piata din Romania. Prima masina electrica din Romania are un pret de 36.642 euro, cu TVA inclus. Daca va ajuta cu ceva, masina se vinde, la acest pret, cu o echipare completa: aer conditionat, geamuri electrice, 6 airbag-uri, ESP, ABS, control de tractiune, etc.

Citroen C Zero b Citroen C Zero, prima masina electrica disponibila in Romania!

Cum vi se pare pretul? Vedeti masina in poze. Ganditi-va ca are dimensiunile unui mini, autonomie de 150 km, dar costa cat un BMW 320d icon smile Citroen C Zero, prima masina electrica disponibila in Romania!

Comenzile pot fi plasate deja la dealeri, iar livrarea masinii va fi undeva prin luna aprilie, cam atunci va fi lansarea oficiala a lui Citroen C-Zero.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.