De ce nu folosim Bluetooth-ul din masina?

S-a demonstrat si se tot scrie despre cat de periculos este sa vorbesti la telefon in masina, atunci cand il tii la ureche. Sa recunoastem, toti am vorbit la telefon in masina, desi este interzis, desi ne paste o amenda daca e vreun politist atent prin zona.

Si totusi e atat de simplu sa evitam asta! Masinile actuale, si nu vorbesc neaparat de cele premium, scumpe, pot fi echipate cu sistem bluetooth. O inventie deja veche, dar foarte utila, care s-a raspandit mult in ultimul timp, in aproape toate clasele de masini.

Bluetooth De ce nu folosim Bluetooth ul din masina?Am condus, de-a lungul timpului, masini echipate cu acest sistem (a mea n-are) si mi sa- parut super util. Practic, trebuie doar sa ai sistemul bluetooth activat pe telefon, il cuplezi la cel al masinii si gata! La sistemele mai avansate, poti vedea lista de contacte pe display-ul masinii, selectezi cu tastele de pe volan si apelezi. Apoi vorbesti cu ambele maini pe volan si auzi interlocutorul in boxele masinii.

Extrem de simplu si util. Mai ales ca, odata conexiunea facuta, de fiecare data cand intri in masina, sistemele se conecteaza automat.

Si totusi… am senzatia ca nimeni nu foloseste sistemul asta. La noi este un adevarat ritual sa conduci cu o mana si cu cealalta sa tii telefonul. Daca esti suficient de cretin, poti tine telefonul cu dreapta si schimbi treptele cu stanga. Si apoi te miri ca te poticnesti in mers, ca nu observi masinile de pe banda de alaturi ale caror soferi te trimit la origini cand intri peste ei.

Da, am vazut soferi care fac asta desi conduc masini mari, scumpe, echipate in serie cu sisteme bluetooth.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.