[Update] Ford a dat in judecata Ferrari pentru numele “F150″

Ford nu are ce face si ii cheama in instanta pe cei de la Ferrari. Motivul mi se pare unul de tot rasul. In acest an, Ferrari a prezentat monopostul de Formula 1, pe care l-a numit F150. Este un indicativ pe care italienii il folosesc pentru noul model si care se schimba de la an la an.

Cei de la Ferrari au motivat alegerea acestui nume prin faptul ca anul acesta se implinesc 150 de ani de la unificarea Italiei.

Bineinteles, cei de la Ford s-au suparat, pentru ca acest nume este identic cu cel al pick-up-ului lor legendar, Ford F-150, cel mai vandut pick-up din Statele Unite de zeci de ani. Americanii spun ca Ferarri a ales acest nume pentru a beneficia de sonoritatea si notorietatea pe care le-a castigat in zeci de ani.

Acum sa o luam logic… Ce dracu’ treaba are un pick-up american cu un monopost de Formula 1, italian?! Anul viitor, Ferrari va prezenta un alt monopost, cu alt nume. Cine naiba ar putea confunda un pick-up cu o masina de Formula 1? Poate face cineva confuzia asta?

Numai mie mi se pare ca Ford exagereaza rau si devine usor penibil cu actiunea asta in instanta?

LATER UPDATE: Cei de la Ferrari n-au chef de cearta prin tribunale asa ca au facut modificarea, schimband denumirea masinii in Ferrari F150th Italia (in ideea aniversarii a 150 de ani de la unificarea Italiei).

Ford F 150 Ferrari F150 [Update] Ford a dat in judecata Ferrari pentru numele F150

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.