Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel – Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

Stiu, comparativele astea gen Audi vs BMW sau BMW vs Mercedes sau orice combinatie intre aceste 3 marci, sunt deja “”fumate”, clasice, nu prea mai trezesc interesul.

Dar cateodata e bine sa mai revenim la ele in sensul clasic, direct, cu un comparativ ca pe vremuri. De data aceasta unul al cifrelor, pentru ca va mai trece ceva timp pana voi conduce cele doua masini despre care povestesc eu aici.

Dar trebuie sa facem o comparatie, cel putin eu sunt foarte curios  ce ati prefera intre doua masini foarte performante, premium, dar cat se poate de diferite.

Audi RS3 art1 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3BMW Seria 1 M Coupe art1 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

Vreau sa avem aceasta dezbatere pentru ca avem doua masini noi, pe care oricare dintre noi le-ar adora in propria parcare. Din pacate, nu ni le va face nimeni cadou si cum ele nu sunt chiar ieftine, ramane sa speram ca, la un moment dat, ne vom permite maxima oaroganta de a cumpara una. Atentie!! una dintre ele! Si in cazul asta, pentru care din ele vom opta??

Audi RS3 art2 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

In primul rand, pe finalul acestei generatii a lui Audi A3 (se pregateste generatia urmatoare, o sa vedem conceptul peste cateva ore), constructorul german vine cu cea mai puternica versiune – RS3. Un hothatch care arata bine si, la cum suna fisa tehnica, poate si mai multe. Nu sunt eu mare fan Audi, dar RS3-ul asta e o exceptie, clar. Nu pot s ama gandesc la masina asta ca la una normala, un A3 mai sport, pentru ca arata intr-un mare fel si are sub capota un super motor – 5 cilindri in linie, 2,5 litri, 340 CP si 450 Nm.

Audi RS3 art3 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

Evident, performante superbe. 0 – 100 km/h in 4,6 secunde, viteza maxima limitata la 250 km/h si consum mediu de 9,1 litri/100 km. Si cifrele acceleratiei sunt accesibile oricui, pentru ca RS3 ofera tractiune integrala quattro si Launch Control.

Ce avem de la BMW? Ceva aproape identic, la nivel de cifre! Primul M bazat pe Seria 1, modelul Seria 1 M Coupe. Dotat cu un motor de 3 litri, biturbo, modelul bavarez are aceleasi specificatii tehnice ca si Audi RS3. Absolut identice, la nivelul cifrelor produse de motor: tot 340 CP si exact 450 Nm.

BMW Seria 1 M Coupe art2 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

Performantele sunt putin diferite. BMW Seria 1 M Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde, cu 0,3 secunde mai slab decat Audi RS3, diferenta justificata de faptul ca BMW-ul are doar tractiune spate. Consumul in cazul modelului bavarez este putin mai mare (9,6 litri/100 km), probabil pentru ca motorul are un cilindru si 500 cmc in plus.

BMW Seria 1 M Coupe art3 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

Batalia preturilor

BMW a comunicat deja preturile lui BMW Seria 1 M Coupe pentru piata noastra – 53.568 euro. O suma consistenta, dar si Audi RS3 va fi tot cam pe acolo. Nu se stie pretul pentru piata noastra, dar in Germania masina costa 49.900 euro.

Audi RS3 art4 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3BMW Seria 1 M Coupe art4 Inca o data, BMW vs Audi, la alt nivel   Seria 1 M Coupe vs Audi RS3

Voi ce preferati??

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.