Mini Cooper SD, adica cel mai puternic diesel pentru Mini

O veste buna pentru cei care vor un Mini diesel mai puternic decat pana acum, ba chiar unul care vine cu performante sport si consum redus. Constructorul britanic ofera un nou propulsor, de 2 litri, care produce 143 CP/4.000 rpm si 305 Nm/1.750 – 2.700 rpm.

Asa cum stiti, pana acum singurele modele diesel disponibile pentru Mini erau Mini One D (90 CP) si Mini Cooper D (112 CP) ambele cu un motor turbodisel de 1,6 litri.

Noul propulsor de 2 litri vine insa cu performante mult mai bune, iar designul versiunii SD este aproximativ acelasi cu cel al sportivului Minii Cooper S, adica priza de aer pe capota si evacuare sport, dubla. Mini Cooper SD accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,1 secunde si ajunge la 215 km/h, in conditiile in care consumul mediu oficial este de 4,3 litri/100 km.

Mini Countryman Cooper SD Mini Cooper SD, adica cel mai puternic diesel pentru Mini

Motorul este insa disponibil si pe Mini Covertible, dar si pe Clubman si Countryman. Este cuplat in echiparea standard la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, una automata, tot cu 6 trepte, fiind disponibila optional.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.