Mini Rocketman Concept – Fantezie si cam atat

Mini exploreaza intensiv limbajul de design clasic al marcii, reinterpretat in forma moderna si vine cu tot felul de concepte interesante. Cum ar fi si acest Rocketman Concept, care nu va vedea vreodata lumina productiei de serie. De ce? Uitati-va cum arata si cum este construit.

In primul rand, are o lungime de 3,4 metri, deci este mai mic decat Mini-ul actual de serie. Si totusi, britanicii au reusit sa ingramadeasca frumos o gramada de elemente. Cum r fi usile cu dubla prindere, care se deschid si se departeaza de masina, pentru un acces mai bun. Un alt element fantezist este hayonul cu prindere pe plafon, dar si “sertarul” care se deschide sub acesta si pe care pot fi montate diverse chestii, gen schiuri si bicicleta.

Mini Rocketman Concept art Mini Rocketman Concept   Fantezie si cam atat

Designerii s-au jucat si la interior, au pastrat linia generala Mini, dar au venit si cu elemente high tech, cel mai evident fiind vitezometrul mare, plasat central, cu afisaj central 3D. De asemenea, interiorul, asa mic cum este, a fost desenat sa fie cat mai modulabil. Masina ofera 4 locuri, care s epot reduce insa la 3, daca se vrea mai mult confort in spate.

Totul este condimentat cu lumina ambientala ce poate fi aleasa in functie de starea de spirit, element prezent si in modelul Countryman de serie.

Mini Rocketman Concept art2 Mini Rocketman Concept   Fantezie si cam atat

Zonele negre pe care le vedeti pe caroserie sunt fibra de carbon, cei de la Mini afirmand ca Rocketman a fost conceput pentru a fi cat mai usor si mai ecologic. Asta la nivel teoretic, pentru ca, legat de motorizare, nu ni se spune decat faptul ca se poate adopta un sistem de propulsie care sa genereze un consum de doar 3 litri/100 km.

PS: Daca vreti un weekend cu o masina Saab, nu uitati sa participati la concurs!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.