Nissan ESFLOW, coupe, electric, dinamic si “cool”

Faceti cunostinta cu noul Nissan ESFLOW, un concept pe care constructorul japonez il va arata la Geneva. Este unul din acele concepte cu caracteristici bune, dar despre care nu stii exact daca este functional la acei parametri. Pentru ca, evident, ESFLOW este electric.

In privinta designului, ce sa spun… nu este pe gustul meu. Prea futurist, prea “umflat”, cu influente retro care merg pe Morgan, dar nu pe masina asta. Arata spectaculos, ca aproape orice concept, dar nu ma impresioneaza.

Nissan ESFLOW Concept 1 Nissan ESFLOW, coupe, electric, dinamic si cool

Nissan spune ca ESFLOW a fost creat de la bun inceput ca automobil electric, iar caracteristicile principale suna bina, dar sunt incomplete. Asta ma face sa cred ca ESFLOW nu prea s-ar descurca la un eventual test (sa speram ca ma contrazic japonezii). Bateriile sunt cele de la Leaf, iar ESFLOW are doua motoare, ambele amplasate pe puntea spate, care antreneaza doar rotile spate. Nissan spune ca masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in sub 5 secunde si ca autonomia este de 240 km. Nu se spune insa cat dureaza incarcarea bateriilor.

Concluzia: ESFLOW este un concept si asa va ramane. Doar oare tehnologia sa prefigureaza un 370Z electric, de serie?

Nissan ESFLOW Concept 2 Nissan ESFLOW, coupe, electric, dinamic si coolNissan ESFLOW Concept 3 Nissan ESFLOW, coupe, electric, dinamic si cool

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.