Noul Aston Martin Virage – Un nou nivel de rafinament

Unul dintre cei mai exclusivisti constructori britanici, Aston Martin vine cu un nou model. Se numeste Virage si, dincolo de comunicatul de presa, nu este chiar nou. Masina seamana atat cu modelul Aston Martin DB9, cat si cu modelul DBS.

De fapt, noul Virage, care aduce un nume celebru pentru Aston in anii ’90, este pozitionat intre DB9 si DBS, iar designul sau mi se pare genial. Practic, Aston Martin a desenat acest model ca o versiune mai simpla si mai eleganta a celor doua modele amintite anterior. O simplitate dezarmanta, foarte alegant interpretata.

Aston Martin Virage art Noul Aston Martin Virage   Un nou nivel de rafinament

Uitati-va la partea frontala. Rar gasesti o asemenea strategie. Sa desenezi un model mai simplu, dar la fel de tentant, pornind de la niste modele pe care le ai deja in gama.

Britanicii spun ca motorul V12, care produce 497 CP si 570 Nm, este cuplat la o cutie de viteze automata – Touchtronic II – montata pe diferentialul spate, astfel incat distributia greutatii este idela – 50:50.

Aston Martin Virage art1 Noul Aston Martin Virage   Un nou nivel de rafinament

Noul Virage dispunde de un nou sistem Adaptive Damping System (ADS), care ofera 5 setari pentru modul “Normal” de rulare si alte 5 setari pentru modul “Sport”. In plus, are in echiparea de serie discuri de frana din carbon si ceramica.

In rest, vedeti in galeria foto, un interior de vis, asamblat manual, cu tot ce-ti poti dori de la o masina supersport, de lux.

Cam ce inseamna Aston Martin pentru mine? Singurul motiv plauzibil pentru care ai renunta la un Ferrari icon smile Noul Aston Martin Virage   Un nou nivel de rafinament

Pretul? Conteaza?! Undeva la peste 200.000 euro…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.