Noul Jaguar XKR-S. Cel mai puternic Jaguar produs vreodata!

Jaguar aduce la Geneva un model superb, care mai are si avantajul de a fi cel mai puternic model de serie produs de constructorul britanic. Teoretic, modelul XKR normal, cu al sau V8 de 5 litri si 510 CP pare suficient pentru un GT aflat la granita cu masinile supersport. Dar britanicii au vrut sa arate ca pot mai mult.

Asa ca au venit cu noul XKR-S, o versiune mai potenta, mai rapida, care arata si mai bine decat modelul din care deriva. Britanicii spun ca modificarile de design (alta forma a farurilor, spoiler, prize de aer etc.) au fost facute de dragul stilului dar si al aerodinamicii.

Jaguar XKR S Noul Jaguar XKR S. Cel mai puternic Jaguar produs vreodata!

Mie imi place mult, mai ales cum au lucrat spatele: au pus un difuzor de aer intre iesirile esapamanetului si un eleron, iar aspectul este mult mai agresiv.

Jaguar XKR S a Noul Jaguar XKR S. Cel mai puternic Jaguar produs vreodata!

Motorul e acelasi, V8 de 5 litri, supraalimentat, dar puterea maxima este acum de 550 CP, cuplul ajungand la 680 Nm. Asadar, performante excelente: 0 – 100 km/h in 4,3 secunde si viteza maxima de 300 km/h. Normal, upgrade-uri la suspensii si controlul electronic al acestora.

Mai multe informati, dar si poze o sa avem saptamana viitoare, cand noul Jaguar XKR-S debuteaza la Geneva.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.