OFICIAL: BMW “i”, brandul modelelor electrice bavareze! Iata primele modele

Asteptam de mult timp informatii noi referitoare la modelele electrice pe care BMW le va oferi pe piata incepand cu 2013 si iata ca acestea au venit.

BMW tocmai a anuntat oficial sub brandul “i”, cel in cadrul caruia vor fi dezvoltate modelele electrice/hibrid ale constructorului german. Si, la cum sunt prezentate acestea, se pare ca vom avea o revolutie in ceea ce priveste propulsia electrica la nivel premium.

Acum stim mai multe si despre primele modele care vor fi lansate sub acest nou brand. Primele doua modele vor debuta in 2013, in productie de serie, dar in mod sigur nemtii lucreaza si la alte proiecte sub acest nou brand.

BMW i3 i8 OFICIAL: BMW i, brandul modelelor electrice bavareze! Iata primele modeleEste vorba de BMW i3, modelul strict electric, de oras, cunoscut pana acum sub denumirea generica de MegaCity. Desi bavarezii nu spun deocamdata nimic referitor la caracteristicile tehnice ale masinii sunt toate sansele sa vedem sub capota acelasi motor electric al lui BMW ActiveE, unul de 170 CP care ofera o autonomie de circa 160 km.

Insa BMW i3 ar trebui sa fie mult mai util, pentru ca a fost conceput din start in ideea de masina electrica, iar materialele din care este construit (aluminiu, fibra de carbon) vor tine sub control greutatea masinii.

BMW i OFICIAL: BMW i, brandul modelelor electrice bavareze! Iata primele modeleAl doilea model este unul surpriza, pentru ca mai nimeni nu se astepta sa fie anuntat. Se numeste BMW i8 si este nimic altceva decat un supercar bazat pe superbul BMW Vision EfficientDynamics. Masina va fi una sport, hibrida, deci nu va avea probleme de autonomie. Prototipul prezentat acum ceva timp de BMW este echipat cu motoare electrice, sustinute de un mic turbodiesel cu 3 cilindri, puterea totala fiind de 328 CP.

In aceasta faza, BMW Vision EfficientDynamics poate rula 50 de km doar pe baza propulsiei electrice, iar rezervorul de motorina, cu o capacitate de 24 de litri, ii ofera o autonomie maxima de 700 km. Chiar daca masina poate accelera pana la 100 km/h in 4,8 secunde, consumul mediu este de doar 3,76 litri/100 km si cred ca aceasta valoare va fi valabila si pentru modelul de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.