OFICIAL: Dacia Duster a obtinut 3 stele la testele de siguranta EuroNCAP!

I-a venit randul si SUV-ului Dacia Duster sa treaca testele EuroNCAP, iar modelul ramanesc a obtinut un calificativ de 3 stele. Cel mai slab dintre masinile testate in aceeasi sesiunea, dar oarecum de asteptat, avand in vedere ca toate modelele Dacia testate de EuroNCAP (Logan si Sandero) au cate 3 stele.

Care au fost problemele?

In primul rand, la impactul frontal (64 km/h, cu bariera deformabila), hayonul s-a deschis, iar masina a fost penalizata pentru acest lucru. De asemenea, protectia pieptului a fost apreciata ca fiind doar medie, la fel si zona picioarelor soferului.

Dacia Duster EuroNCAP impact frontal OFICIAL: Dacia Duster a obtinut 3 stele la testele de siguranta EuroNCAP!

O alta problema a aparut la impactul lateral, cand portiera soferului s-a deschis si masina fost iarasi penalizata pentru asta. La impactul cu stalpul nu s-a mai deschis nici o usa, dar masuratorile au indicat o protectie slaba a soferului, la nivelul pieptului.

Duster s-a descurcat bine la testul de protectie a copiilor, dar foarte slab la capitolul sisteme de siguranta activa (29%).

Un scor foarte slab a fost obtinut si la testul de protectie a pietonilor (28%), deci incercati sa nu fiti vreodata loviti de Duster, ca pietoni, pentru a nu aveti prea multe sanse.

PS: Concurs cu super premiu!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.