OFICIAL: Hyundai i40, concurent pentru Passat, Insignia si Mondeo

Hyundai ne arata poze oficiale cu noul model de clasa medie i40, cel care inlocuieste modelul Sonata. O masina foarte importanta pentru Hyundai, intr-o clasa foarte competitiva.

Noul Hyundai i40, aratat deocamdata in versiune break (va urma si berlina, curand) va concura direct cu principalii actori din clasa medie: VW Passat, Opel Insignia, Ford Mondeo.

Insa, la cum arata masina, mi se pare mult mai “stearsa” decat modelele concurente. Nu arata rau, dar nu se ridica la inaltimea designului Insigniei, a lui Mondeo si nici nu are imaginea lui Passat pentru a se putea bate cu adevarat cu aceste modele.

Hyundai i40 break OFICIAL: Hyundai i40, concurent pentru Passat, Insignia si Mondeo

Interesant este ca noul i40 nu arata, dupa parerea mea, nici pe departe la fel de bine cu cel al concurentului de grup, Kia Optima. Masinile impart aceeasi platforma tehnica, dar n-au nici o legatura la nivel estetic, designul Optimei fiind mult (dar mult!) mai interesant.Foarte interesant, pentru ca, in ultimul timp, am impresia ca Kia se descurca mult mai bine in general la design. De exemplu, intotdeauna mi s-a parut mult mai frumos stilul modelului cee’d decat cel al “fratelui” de platfoma i30.

Modelul Hyundai de clasa medie a fost desenat special pentru piata europeana, in Germania, iar debutul de la Geneva marcheaza si un nou slogan la nivel de marca pentru Hyundai – “New Thinking. New Possibilities“. Masina va avea o gama de motorizari foarte competitiva.

Hyundai i40 break2 OFICIAL: Hyundai i40, concurent pentru Passat, Insignia si Mondeo

Va fi oferit un propulsor de  1,6 litri si 140 CP , dar si motorul mai mare, de 2 litri si 177 CP. Gama diesel va fi acoperita de noul motor de 1,7 litri, oferit in doua versiuni de putere – 115 CP si 136 CP. Va fi prezent ulterior si un nou motor de 2 litri turbodiesel, care vine cu 177 CP. Iar acest motor va fi oferit in combinatie cu o noua cutie, cu dublu ambreiaj, care va concura cu DSG-ul celor de la Volkswagen.

La Geneva, Hyundai va prezenta, pe langa acest model i40 break, si noul Veloster, dar si conceptul Curb.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.