OFICIAL: Iata noul Mercedes C-Klasse Coupe!

Mercedes rearanjeaza gama in modul clasic si vine cu un nou coupe pe baza modelului C-Klasse. O masina care arata foarte bine, cred eu si care le lipseaza celor de la Mercedes, pentru ca, pana acum, nu aveau o alternativa directa pentru Seria 3 Coupe de la BMW.

Partea frontala a noului model este cea a recentului facelift operat berlinei C-Klasse si am stabilit deja ca designul este unul foarte inspirat. Spatele insa, cu stopuri preluate de la berlina C-Klasse, arata mai sportiv, mai dinamic, prin prisma liniei laterale si a gemurilor spate inaltate putin la extremitatile posterioare.

Mercedes C Klasse Coupe art OFICIAL: Iata noul Mercedes C Klasse Coupe!

Practic, Mercedes n-a inovat nimic, a facut o transformare natura a unei berline in coupe, dar a facut-o exact cum trebuie, elegant, dinamic, frumos.

Nemtii anunta 3 motoare pe benzina si doua diesel-uri pentru noul C-Klasse Coupe, toate propulsoarele fiind echipate, in serie, cu sistem Stop/Start si certificate BlueEfficiency.

Baza motorizarilor pe benzina o reprezinta propulsorul de 1,8 litri, in versiune de 156 CP (C 180), care permite atingerea a 100 km/h in 8,8 secunde in conditiile unui consum de 6,5 litri/100 km. Urmeaza o versiune de 204 CP a acestui motor (C 250) care duce masina la 100 km/h in 7,2 secunde, nivelul consumului mediu fiind acelasi – 6,5 l/100 km.

Mercedes C Klasse Coupe art2 OFICIAL: Iata noul Mercedes C Klasse Coupe!

Cel mai puternic propulsor oferit deocamdata, pana la venirea versiunii C 63 AMG Coupe, este un V6 de 3,5 litri (C350), care produce 306 CP si 370 Nm. Masina ajunge la 100 km/h in 6 secunde si are un consum mediu oficial de 6,8 litri/100 km (foarte bun!!).

La capitolul diesel exista doua optiuni: C 220 CDI, cu 170 CP si C 250 CDI cu 204 CP. Consumul mediu al ambelor versiuni este identic – 4,9 litri/100 km.

Noul Mercedes C-Klasse Coupe va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva, vanzarile urmand sa inceapa in luna iunie a acestui an. Nemtii spun ca vor sa atraga noi clienti cu acest model, oameni intre 35 si 45 de ani, activi, realizati profesional.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.