OFICIAL: Mercedes C 63 AMG facelift

La finalului anului trecut, Mercedes a prezentat un facelift de efect pentru modelul C-Klasse. Acum a venit randul celei mai puternice versiuni, C 63 AMG, sa fie prezentata oficial. Evident, datorita modificarilor estetice este unul dintre cele mai atractive Mercedes-uri supersport.

Nimic notabil in privinta designului, are acelasi linii ale faceliftului prezentat acum o luna, dar spoilerul fata a fost modificat, iar proiectoarele clasice au fost inlocuite cu linii de LED-uri, artificiu adoptat deja la scara mare de producatorii de masini premium. Cateva mici modificari au aparut si la partea din spate, dar nimic care sa merite mentionat.

Mercedes C 63 AMG art OFICIAL: Mercedes C 63 AMG facelift

Motorul a rams acelasi, un V8 de 6,2 litri, aspirat. Una dintre putinele ocazii in care mai puteti cumpara un motor atat de mare de la Mercedes AMG, pentru ca nemtii inlocuiesc, treptat, acest propulsor cu unul mai mic, de 5,5 litri, supraalimentat. Puterea maxima a ramas aceeasi de pana acum, 457 CP/6.800 rpm (487 CP cu pachetul AMG Performance), iar cuplul este de 600 Nm/5.000 rpm. Cutia este una mai performanta si mai economica, AMG SPEEDSHIFT MCT, cu 7 trepte.

Nici performantele nu s-au modificat, C 63 AMG ajunge la 100 km/h in 4,5 secunde si atinge 250 km/h, viteza limitata electronic. In schimb, nemtii spun ca nivelul consumului a scazut cu 1,4 litri/100 km, fata de modelul de pana acum, ajungand la 12 litri/100 km. Pentru un motor de asemenea dimensiuni, cred ca e destul de bine.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.