OFICIAL: Noua Kia Rio

Dupa ce am vazut noua generatie Picanto, despre care nu pot spune decat ca arata foarte bine, iata o noua supriza din partea coreenilor. Noua Kia Rio, modelul de clasa mica care marcheaza innoirea completa a gamei Kia, in doar 5 ani.

Designul urmeaza aceeasi linie Kia actuala, despre care am spus deja ca imi place. Seama cu Picanto la impresia generala, dar toata partea frontala este suficient de diferita in detaliu astfel incat sa evidentieze o noua imagine, una originala pentru noua Rio. Noua Kia Rio va fi oferita in versiuni hatchback cu 3 si 5 usi, dar si sedan.

Noua Kia Rio OFICIAL: Noua Kia Rio

Este adevarat ca spatele mi se pare mai putin frumos decat fata, dar asta nu inseamna ca nu arata bine. Deocamdata nu sunt poze de interior, dar cred ca nu vom fi dezamagiti nici la capitolul asta, coreenii au aratat, in ultimii ani, stiu sa fac si interioare bune, cu materiale de calitate (atat cat sa fie competitivi in segmentul lor).

Noua Kia Rio 2 OFICIAL: Noua Kia Rio

Alte chestii interesante tin de faptul ca masina este mai lunga, mai lata, dar mai joasa decat generatia anterioara. ceea ce ar trebui sa conteze la tinuta de drum si reactiile masinii. Am toate motivele sa cred ca directia fara pic de feedback, foarte moale a generatiei trecute va ramane doar o amintire.

Kia nu a anuntat gama de motorizari, deocamdata, dar ne da cateva “cifre”. Noua Rio va avea un turbodiesel de 1,1 litri si 70 CP, dar si alte motorizari ce urmeaza a fi anuntate. Unul dintre ele (pe benzina) este nou, are 1,2 litri si este supraalimentat cu turbocompresor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.