OFICIAL: Noul Volkswagen Golf Cabrio

Se stia ca va veni, asa ca iata-l! Noul VW Golf cabrio, un model despre care va intrebati deja ce cauta in gama nemtilor atata vreme cat exista deja Eos.

Nu-i nimic ciudat, noul Golf cabrio urmand sa fie solutia mai ieftina daca vreti o decapotabila de la Volkswagen. In vreme ce EOS este oferit doar cu hardtop retractabil, Golf cabrio mizeaza pe solutia traditionala, soft top retractabil automat. Nemtii se lauda cu un timp de deschidere a plafonului de doar 9,5 secunde, procesul fiind complet automat si bazat pe un sistem hidraulic. Capotarea/decapotarea se poate face si in mers, la viteze de pana in 30 km/h.

Volkswagen Golf Cabrio art OFICIAL: Noul Volkswagen Golf Cabrio

Noul VW Golf cabrio este bazat pe versiunea cu 3 usi a hatchback-ului Golf, iar daca va uitati rapid peste partea frontala, vedeti ca seamana perfect atat cu Eos, cat si cu Golf hatchback. Practic, la partea frontala nu exista nici o deosebire intre Eos si noul Golf cabrio.

Spatele nu seamana insa, din cauza solutiilor constructive diferite. Golf cabrio are consola mai mica, iar stopurile, cu LED-uri, difera, in sensul ca par exact invers fata de cele de la Eos (ca structura interna).

Volkswagen Golf Cabrio art2 OFICIAL: Noul Volkswagen Golf Cabrio

Inca de la debutul vanzarilor (in Germania se preiau comenzi incepand de maine) Golf cabrio este disponibil cu 6 motoare (benzina si diesel), toate turbo, cu puteri cuprinse intre 105 si 210 CP. Va imaginati ca versiunea de 210 CP este un GTI cabrio, are acelasi motor. Pentru unele motoare se va putea comanda si cutia DSG.

Pretul pe piata germana porneste de la 23.625 euro. La noi va veni probabil dupa Geneva, in primavara.

PS: Concurs cu un super premiu!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.