OFICIAL: Porsche Panamera S Hybrid – Lux, sport si consum de 6,8 l/100 km

Ceea ce prezinta Porsche acum, consider eu (si multi altii) ca este solutia logica pentru masinile sport, de lux. Motor pe benzina, nu imens, dar foarte performant, ajutat de un motor electric.

Porsche va aduce la Geneva versiunea hibrid a modelului Panamera. Se numeste Panamera S Hybrid si ofera atat performanta, cat si consum redus, aproape la nivelul unei berline medii, cu putere mult mai mica.

Panamera S Hybrid vine cu acelasi motor de pe Cayenne Hybrid, adica un V6 supraalimentat, de 3 litri, care produce 333 CP, la care se adauga puterea de 47 CP a motorului electric.

Porsche Panamera S Hybrid art OFICIAL: Porsche Panamera S Hybrid   Lux, sport si consum de 6,8 l/100 km

Deci, un total de 380 CP, care furnizeaza performante de exceptie. 0 – 100 km/h in 6 secunde si viteza maxima de 270 km/h. Motorul electric poate asigura propulsia de unul singur pe o distanta maxima de 2 kilometri, in limitele unei viteze maxime de 85 km/h. Sigur, asta depinde de nivelul de incarcare a bateriilor si conditiile de drum.

Porsche Panamera S Hybrid 21 OFICIAL: Porsche Panamera S Hybrid   Lux, sport si consum de 6,8 l/100 km

Consumul mediu este de 7,1 litri/100 km, o valoare excelenta pentru acest nivel de performanta, dar acesta poate scadea pana la 6,8 litri/100 km daca se opteaza pentru pneurile speciale, cu rezistenta redusa la inaintare. Emisiile de CO2 pot ajunge pana la 159 grame/km.

Asadar, discutam despre cel mai economic Porsche creat vreodata, in conditiile in care nu este si cel mai ieftin. Deloc, Panamera S Hybrid are un pret de pornire (cu TVA inclus) de 106.185 euro, in Germania. Masina va ajunge in showroom-uri incepand cu luna iunie a acestui an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.