OFICIAL: Volkswagen Tiguan cu facelift

Dupa ce o poza a aparut in presa acum cateva zile, Volkswagen a aratat oficial noul VW Tiguan facelift. Un model despre care am scris ca s-a banalizat un pic mai mult si seamana (prea) bine cu fratele mai mare Touareg. Cu ocazia setului de poze oficiale vedem si spatele masinii, care nu aduce vreo surpriza, stopurile fiind in linia celor de la Golf si Touareg.

In schimb, la interior progresele sunt vizibile si inspirate. In continuare nu-mi plac guriloe de aerisire duble, suprapuse, dar plansa de bord si consola centrala arata mult mai bine acum.

Volkswagen Tiguan facelift art OFICIAL: Volkswagen Tiguan cu facelift

Volkswagen spune ca Tiguan s-a impus rapid si solid pe piata germana, inca din 2007, de la lansarea modelului. Mai mult, este cel mai bine vandut SUV in categoria sa, in Germania.

Prin 2008 am fost la lansarea din Romania, facuta undeva la Poiana Brasov si stiu ca mi-a placut masina, mai ales ca ne-am jucat putin cu ea pe un traseu offroad cu zapada. Este insa destul de scumpa. Modelul cu facelift, in versiunea de baza cu un motor de 1,4 TSI de 122 CP va ramane la acelasi pret in Germania, ca si pana acum si logic ar fi ca si in Romania sa se intample la fel. Acum, cel mai ieftin Tiguan (1,4 litri TSI, 122 CP, tractiune fata) costa la noi 19.248 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.