Rezultate EuroNCAP. Plus primele teste de siguranta pentru masini electrice

V-am spus despre rezultatele la crash test ale Daciei Duster. Acum sa vedem ce alte modele au mai fost testate in aceeasi sesiune si cum s-au descurcat.

In total, 8 modele au fost testate de EuroNCAP in aceasta faza, model noi, care s-au descuracat destul de bine. S-au obtinut in mare parte 4 si 5 stele, Dacia Duster fiind singurul model cu 3 stele. Pe de alta parte, sa nu judecam foarte aspru modelul ramanesc, pentru ca este si cel mai accesibil dintre masinile testate.

Sa vedem insa cum s-au descurcat celelalte modele testate alaturi de Dacia Duster. In plus, sa vedem cum s-au descurcat primele modele electrice testate de EuroNCAP.

Fara surprize, BMW X1 a obtinut 5 stele, la fel si Nissan Juke, Mitsubishi ASX si Hyundai ix20.

Dar cu adevarat interesant este faptul ca au fost testate, in premiera, 3 masini electrice, toate de clasa mica. Bine, practic vorbim cam de aceeasi masina, pentru ca cele 3 (Citroen C-Zero, Mitsubishi i-MiEV si Peugeot iOn) sunt construite in colaborare, pe aceeasi platforma.

Toate au obtinut 4 stele, rezultate bune, mai ales in contextul in care sunt masini mici mini si nu prea exista referinte si experienta in ceea ce priveste tehnologia de siguranta la impact in cazul modelelor propulsate electric.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.