Romanii cumpara Ferrari-uri de curse. Cu care nu pot merge in Romania

Stiu ca suntem genul ala de tara in care se cumpara mai multe Ferrari-uri decat in statele dezvoltate, dar asta chiar m-a surprins. Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania a anuntat ca a vandut deja 3 exemplare Ferrari 458 Challenge si ca mai exista 2 doritori pentru care s-ar putea sa nu mai existe masini, deoarece productia este limitata.

Tineti cont de faptul ca 458 Challenge nu este o masina de strada! Nu poate fi inmatriculata, practic nu poate rula in Romania. Bolidul italian este facut special pentru circuite, iar dupa cum bine stiti in Romania nu exista asa ceva.

Ferrari 458 Challenge Romanii cumpara Ferrari uri de curse. Cu care nu pot merge in Romania

Deci oamenii astia, care au platit (cash!) peste 200.000 euro nu vor putea folosi masina pe nici un drum public din lume. Doar circuite. Iar cel mai apropiat este Hungaroring.

Mai ganditi-va ca pretul asta este doar pentru masina. Ca s-o poti folosi, trebuie s-o duci la circuite din Europa, pe platforma, ca n-ai voie sa conduci pana acolo. Normal, pe circuit, costa sa intri acolo, costa sa rulezi, costa asigurarile etc. Asadar, oamenii astia vor cheltuie cateva zeci de mii de euro/an cu masina, doar pentru cateva ore pe cine stie ce circuit.

Ferrari 458 Challenge are acelasi motor ca si modelul de strada (V8, 4,5 litri, 570 CP), dar habitaclul are un singur loc, echipamentele de siguranta omologate pentru circuit si caroserie mai usoara cu aproximativ 200 kg.

via Gandul

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.