Un nou record de viteza pe gheata

Fostul compion de raliuri Juha Kankkunen a doborat recordul de viteza pe gheata, la volanul unui Bentley Supersports cabrio. Bolidul britanic, cu motor W12 de 6 litri si 630 CP, a fost dus peste viteza maxima pe sosea, in conditiile in care a rulat pe o portiune de gheata, groasa de 70 cm, pe coasta Marii Baltice.

Juha Kankkunen a reusit sa atinga o viteza maxima de 330.695 km/h, omologata de Guinness Book.. A fost nevoie de o pista lunga de 16,5 km iar pilotul finlandez a reusit sa ajunga aproape de aceasta viteza pe parcursul a 5 km, la o temperatura ambientala de -30 grade Celsius.

Bentley Supersports record de viteza pe gheata art Un nou record de viteza pe gheata

Juha Kankkunen nu este la primul record de genul asta. Pana acum, recordul de viteza pe gheata  fost detinut tot de el, din 2007, cand, la volanul unui Bentley Continentat GT a reusit sa atinga o viteza maxima de 321,6 km/h, in aceeasi locatie.

Poate ca nu vi se pare cine stie ce, dar ganditi-va ce inseamna viteza asta pe gheata, unde ai toate sansele sa pierzi controlul chiar si cu cele mai performante pneuri de zapada.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.