Ziua Independentei Saab, la Auto Cobalcescu

Astazi am fost la Auto Colbalcescu (sediul de pe Splaiul Unirii), care a organizat o mica intalnire a pasionatilor marcii Saab, marca pe care o si reprezinta, ca dealer.

Evenimentul a fost organizat in concordanta cu cel international, care marcheaza pentru Saab un fel de “Ziua Independentei“. Ma rog, independenta fata de GM, pentru ca Saab apartine acum celor de la Spyker. Dar, avand in vedere ca GM a inchis uzina pentru cam o luna si a anuntat falimentul acesteia, inainte s-o vanda olandezilor de la Spyker, da, putem spune ca e vorba de “Ziua Independentei“.

Saab Independence Day Auto Colbalcescu art Ziua Independentei Saab, la Auto Cobalcescu

Ce sa zic? Eu sunt obisnuit cu lansarile pentru presa si am vazut acum ca intalnirile cu pasionatii sunt altfel. Mai linistite, oameni care se cunosc de pe forumuri si cluburi, pentru care aceste intalniri sunt prilej de socializare. Inclusiv organizatorii sunt mai relaxati.

Am vazut, intr-o prezentare video, ce s-a intamplat la uzina Saab cu ocazia acestei aniversari (care a avut loc pe 23 februarie), am vazut (tot video) editia speciala Saab Independence Edition, ce va fi produsa in doar 366 exemplare, precum si noul 9-5 break.

Saab Independence Day Auto Colbalcescu art2 Ziua Independentei Saab, la Auto Cobalcescu

Apoi a urmat ceea ce cred ca i-a entuziasmat pe posesorii si fanii Saab – sesiuni de drive teste cu noul 9-5. Doua versiuni, ambele cu cutie automata, unul cu motor de 2 litri TiD si 160 CP si versiunea de top, cu motor de 2,8 litri si 300 CP. N-am mai stat la sesiunea de drive test, dar promit ca incerc sa fac un drive test cu Saab 9-5 nu peste mult timp.

Nu inchei inainte sa va amintesc de concurs! Aveti sansa de a castiga o excursie la munte, cu unul din modelele Saab 9-5 pe care le vedeti in galeria foto de mai jos. Trebuie doar sa spuneti ce va inspira voua Saab, indiferent daca ati condus sau nu vreunul.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.