Bataile din intersectii vor fi arbitrate

Conform unui comunicat de presă, o nouă legislatie rutieră îsi propune să dea sanse egale tuturor soferilor care au un conflict în trafic. De acum înainte toate intersectiile mari vor fi dirijate de arbitri de box, ei fiind autorizati să organizeze bătăi între soferii care îsi dispută prioritatea de trecere.

„Este vorba de descentralizare”, ne explică ofiterul de presă al Politiei Rutiere. „Orice neîntelegere se va rezolva la fata locului, fără să mai mergi la Politie, prin bătaie parte-n parte. E drept, un meci de box nu te scapă de dureri de cap, dar măcar te scapă de alergătură”, ne linisteste ofiterul ministerului.

În principiu este vorba de aplicarea prioritătii de dreapta, dar în versiunea WBA. Conform regulamentului, are prioritate în intersectie soferul care rezistă în picioare mai mult de trei reprize fără să scuipe sânge. În cazul unui conflict, arbitrul de box va prelua controlul asupra situatiei: „În coltul albastru al intersectiei, cu număr de Bucuresti, de trei ori campion al intersectiei de la Răzoare, taximetristul mustăcios. În coltul opus, cu sort alb, câstigătorul sensului giratoriu de la Universitate, soferul dubei de Prahova.”

Odată ce meciul a început, soferii vor lupta până la moarte pentru a demonstra că au prioritate. Dacă unul dintre soferi e căzut la pământ, arbitrul îl trimite pe celălalt sofer în coltul său de intersectie. Soferul care rămâne în picioare până la sfârsitul meciului va fi desemnat câstigător al Centurii de Sigurantă si va primi prioritate pe viată.

Am ras cu lacrimi cand am citit :)). Textul nu-mi apartine, ci este al nebunilor de la TimesNewRoman, site unde mai gasiti de-astea. Ca tot ma acuzau unii dintre voi ca sunt prea serios si incrancenat pe modificarile codului rutier icon smile Bataile din intersectii vor fi arbitrate

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.