Chiar asa, au voie motociclistii sa depaseasca printre masini, la semafor?

Pentru ca, aici, cineva mi-a facut observatie cum ca-i incurajez pe motociclisti sa se strecoare printre masini, sa dezbatem putin problema asta. Ca tot a venit vremea calda si au iesit motocicletele in trafic.

Au sau nu voie sa faca asta? Eu zic ca au. Nu exista nici o lege sa le interzica asa ceva, la semafor, in conditiile in care nu se repliaza in coloana (adica sa intre in fata altor masini), pentru ca atunci e foarte posibil sa fie imprastiati pe jos.

Pana la urma, stiti de ce nu sunt de acord cei mai multi soferi cu faptul ca motociclistii trec printre masini? Frustrarea. Noi stam acolo de 1.000 de ani, ca iar e blocaj, iar astia ajung, printre noi, primii la semafor?!?! Pai nu sunt cretini? Bai… nu sunt. Asta e avantajul atunci cand ai motocicleta sau scuter. Te poti strecura.

Suzuki SV650 S1 Chiar asa, au voie motociclistii sa depaseasca printre masini, la semafor?Ei bine, chestia asta v-o spun eu, care n-am permis pentru moto si am mers la viata mea, cu scuterul, doar 200 de metri. Si mai era si unul de-ala mic, cu pedale!

Asta e avantajul motociclistilor, nu pierd vremea in trafic, ca si compensatie pentru faptul ca, atunci cand au un accident (frecvent) se cam lasa cu oase rupte. Ei risca mai mult, e normal sa aiba si niste avantaje, nu?

Aaa, daca vorbim de idiotii care zgarie sau rup oglinzi, e altceva. Pe-aia ii urasc si nici nu strica sa coboram sa le rupem o oglinda, daca vedem ca-s nesimtiti chiar si dupa ce-au facut prostii. Ii detest si pe motocilcistii cretini care baleiaza dreapta-stanga in spatele meu si ma acuza apoi ca nu m-am uitat in oglinzi! Si le-as anula permisul alora care vin cu 140 km/h in oras si – la fel – se jelesc ca nu te-ai uitat in oglinzi.

Suzuki DR650 S Chiar asa, au voie motociclistii sa depaseasca printre masini, la semafor?Dar motociclistii sunt ca soferii. Adica sunt unii normali, corecti, atenti si unii care asteapta de la ceilalti sa-i fereasca, de parca le-ar datora cineva, ceva, in afara de respect, doar in masura in care e reciproc. De parca numai ei exista in trafic si doar timpul lor este pretios. Singura diferenta este ca motociclistii au (mult) mai putine sanse, daca se lasa cu accident.

Apropo, in Roma, Paris, TOTI motociclistii si scuteristii se strecoara printre masini si nimeni nu se crizeaza. In masura in care este posibil, li se face loc. Mai zicea cineva in articolul amintit la inceput ca a merge cu motocicleta sau scuterul este caracteristic tarilor subdezvoltate! Ha???? E o prostie, cine spune asa ceva nici macar n-a avut curiozitatea sa vada la tv cum e traficul in marile capitale europene, alea din vest! E plin de motociclete si scutere!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.