Cum fac americanii economie de carburant? Inlocuiesc motorul L6 cu un V10!

Imi place sa scriu despre cultura americanilor pentru masini si caracteristicile pietei lor, pentru ca produc multe momente hilare.

Ei… ce vedeti voi mai jos este un Ford F-650. Ei ii spun “heavy duty truck” si da, e un mic monstru. De fapt, nici nu stiu cum sa-l incadrez. E clar mai mare decat un pick-up normal, dar parca e putin mai mic decat un camion veritabil. E o ciudatenie imensa, care le place traditionalistilor americani, care-si pot cara casa in spate prin concedii, dar care face fata si la munca de santier.

Ok, Ford F-650 costa cam 55.000 de dolari, o suma consistenta, iar Ford crede ca ar putea reduce putin pretul, pentru a impulsiona vanzarile.

Ford F 650 art Cum fac americanii economie de carburant? Inlocuiesc motorul L6 cu un V10!

Se spune ca pretul asta se datoreaza in primul rand motorului, un turbodiesel Cummins, de 6,7 litri, cu 6 cilindri in linie, care produce intre 220 CP si 360 CP. Cica motorul asta ar fi destul de scump si de aici pretul de peste 50.000 de dolari.

“Cum sa scadem putin pretul?” se intreaba americanii. Simplu! Americaneste! Vor oferi Ford F-650 cu un nou motor (atentie!) unul V10 pe benzina, de 6,8 litri si 362 CP, ceea ce ar trebui sa reduca pretul cu circa 8.000 de dolari.

Ford F 650 art2 Cum fac americanii economie de carburant? Inlocuiesc motorul L6 cu un V10!

Ba mai mult, se spune ca motorul V10 pe benzina ar fi mai economic, cu 10% decat turbodiesel-ul de 6,7 litri. N-am gasit niste valori de consum pentru motoarele astea, dar va imaginati cat consuma?!?

Nu vom auzi in nici o alta parte a lumii ca poti face economie de carburant inlocuind un motor diesel, cu 6 cilindri in linie, cu un V10 pe benzina! Trebuie sa-i iubesti pe americani pentru solutiilor lor nebunesti! :))))

Sursa: PickupTrucks.com via Autoblog

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.