Fiat 500 Coupe by Zagato

Zagato, carosierul italian cunoscut mai pentru modelele Fiat, Alfa, Aston Martin etc. pe care le “prelucreaza” de zeci de ani a venit la geneva cu o noua versiune a lui Fiat 500, una conceputa in colaborare cu producatorul italian.

Rezultatul se numeste Fiat 500 Coupe bu Zagato si este doar un concept. Unul care arata foarte bine ma face sa ma intreb de ce italienii nu au desenat Fiat-ul 500 cu geamurile spate asa cum le-a facut Zagato acum, ceea ce da masinii un aer mult mai dinamic si stilat.

Zagato este cunoscut pentru faptul ca nu vine cu cine stie ce briz briz-uri inutile, asa ca s-a limitata la redesenarea, foarte inspirata, a lateralelor si usoare modificari grilei inferioare fata. Spatele este la fel de inspirat, cu o zona inferioara redesenata, mult mai atragatoare si cu un mic difuzor de aer.

Fiat 500 Coupe by Zagato 1 Fiat 500 Coupe by Zagato

Motorul este creatia italienilor de la Fiat, micul TwinAir, de o,9 litri, cu 2 cilindri, care produce 105 CP cu ajutorul unui compresor de supraalimentare. Este acelasi motor despre care am discutat aici.

Fiat 500 Coupe by Zagato 2 Fiat 500 Coupe by Zagato

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.