Galerie foto: Noul Ferrari FF, primul 4×4 al marcii

Atunci cand a fost prezentat oficial, noul Ferrari FF, primul model 4×4 al constructorului italian, n-a fost insotit decat de cateva poze, mult prea putine pentru a studia atent o masina atipica pentru Ferrari.

Acum insa, noul FF si-a facut debutul oficial la Geneva, chiar in prezenta sefului Ferrari, Luca di Montezemolo. Pun pariu ca imprejurimile standului au fost luate cu asalt de jurnalisti, asa e de fiecare data la Ferrari, mai ales cand prezinta ceva nou.

Ei bine, cu aceasta ocazie, italienii s-au indurat si ne-au aratat mai multe poze cu aceasta masina, inclusiv primele poze de interior! Pe care nu-l vazusem si care este unul de vis, tipic Ferrari: minimalist in aparenta, dar super tehnologizat/digitalizat, cum vreti sa-i spuneti.

Ferrari FF art Galerie foto: Noul Ferrari FF, primul 4x4 al marcii

Si ca sa fie totul cat mai clar, va amintesc de ce este in stare masina asta. Are 4 locuri, tractiune integrala (in premiera pentru Ferrari) si un motor V12 de 6,3 litri, care produce 660 CP/8.000 rpm si 683 Nm/6.000 rpm. Masina, cu o lungime de aproape 5 metri si o greutate de 1,88 tone, accelereza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde, atinge 200 km/h in doar 11 secunde si are o viteza maxima de 335 km/h.

Alta cifre interesante? Afiseaza un consum mediu de 15,4 litri/100 km, cu sistem HELE si – desi cantareste aproape 1,9 tone – franeaza de la 100 km/h in doar 35 de metri.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.