Geneva 2011 – Asa da! Toyota FT-86 II concept, o sportiva pur- sange

Stiti ce parere am despre Toyota. Masini bune, dar atat de fade, cel putin in ultimul timp, la nivelul designului, incat nu stiu de ce le-ai cumpara. Bun, te tine o viata, dar daca arata atat de sters, pentru ce-ti trebuie s-o tii o viata?

Nu-i problema, totusi. Pasiunea n-a disparut din departamentele de design ale niponilor. Iar pasiunea se numeste acum Toyota FT-86 II concept, model prezentat la Geneva.

Stiti numele, stiti si ca este un coupe dezvoltat inpreuna cu Subaru. Informatiile astea sunt vechi. Acum 2 ani a fost prezentat un concept, care seamana mult cu cel actual, iar acum a venit vremea unei a doua generatii a conceptului initial. Rezultatul? Il vedeti in poze. Cea mai atragatoare Toyota pe care o vad de foarte multi ani.

Toyota FT 86 II Concept art1 Geneva 2011   Asa da! Toyota FT 86 II concept, o sportiva pur  sange

Si, din fericire, nu vom vedea o a treia generatie a conceptului FT-86. Nu, anul viitor va debuta modelul de serie, care nu va diferi prea mult, probabil, fata de conceptul asta, FT-86 II.

Masini mi se pare innebunitor de frumoasa pentru un coupe compact fara compromisuri. E de o agresivitate dusa la extrem, e “rea”, pare scoasa direct din mainile unui nebun tuner japonez. Desi ea e “oficiala”.

Toyota FT 86 II Concept art2 Geneva 2011   Asa da! Toyota FT 86 II concept, o sportiva pur  sange

Coupe-ul Toyota FT-86 promite multe la nivelul condusului, o experienta la fel, fara compromisuri. Motor boxer (de la Subaru, probabil de 2 litri), tractiune spate, cutie manuala cu 6 trepte. Suna bine? Cred si eu, masina va fi una foarte bine echilibrata, pentru ca motorul boxer va ajuta la reducerea centrului de greutate.

Bineinteles ca si Subaru va prezenta propria versiune a acestei masini, tot in 2012.

Cum vi se pare FT-86? Asa-i ca salivati deja dupa ea? :))

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.