Geneva 2011 – Audi A3 concept – Cum va arata noua generatie A3

V-am spus de curand despre Audi A3 concept, dar la atunci nemtii nu prezentasera decat 3 schite cu noul concept. Acum insa, avem poze reale ale lui A3 concept, model care prefigureaza viitoarea generatei Audi A3, asteptata anul viitor.

Sigur, pe langa design, surpriza consta in faptul ca A3 concept este desenat sub forma unei berline clasice, nu hatchback, adica forma traditionala a lui A3.

Masina a debutat la Geneva si cu siguranta va trezi interesul presei si publicului, mai ales ca, desi urmeaza linia de design Audi, designerii au reusit o interpretare foarte placuta.

Audi A3 Concept art1 Geneva 2011   Audi A3 concept   Cum va arata noua generatie A3

Da, A3 concept nu bate recorduri de originalitate, dar arata bine, dur si cu multe muchii taioase. Si forma grilei mari imi place si chiar si farurile dotate exclusiv cu LED-uri. Spatele este la fel de taios si extrem de simplu, dar place. Pun pariu insa ca, atunci cand va fi prezentata versiunea de serie, aceasta va fi mult mai conventionala si va pierde din liniile dure ale conceptului A3.

Audi A3 Concept art2 Geneva 2011   Audi A3 concept   Cum va arata noua generatie A3

Interiorul este destul de departe de cel de serie, dar – iarasi – minimalist asa cum este – imi place. Versiunea de serie va avea insa consola mai incarcata, tipica Audi.

Audi A3 Concept art3 Geneva 2011   Audi A3 concept   Cum va arata noua generatie A3

Asa cum va spuneam si acum o saptamana, Audi A3 concept este echipat cu motorul de 2,5 litri, turbo, de pe conceptul quattro. Puterea maxima este de 408 CP, cuplul ajunge la 500 Nm, iar transmisia este asigurata de o cutie de viteze S tronic si sistemul quattro de tractiune integrala. Acum avem insa si date tehnice, A3 concept fiind capabil sa ajunga la 100 km/h in 4,1 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/h.

Cam atat deocamdata, va las cu galeria foto. Asteptam acum modelul A3 de serie, pe care il vom vedea cel tarziu peste un an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.