Geneva 2011 – Mazda Minagi concept anunta noul SUV Mazda CX-5

Dupa ce am vazut intial doar schite, iata ca avem si poze reale cu noul concept Mazda Minagi, cel care anunta un nou SUV Mazda, unul mai mic decat CX-7.

Desigur, astept cu nerebdare sa vad noul CX-5, care va fi lansat probabil anul viitor in versiune de serie. Si am un motiv sa fiu nerabdator. Consider ca Mazda CX-7 este unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de pe piata, imi place mult de tot masina asta, in conditiile in care nu sunt deloc fan SUV-uri. Dar CX-7 chiar arata intr-un fel aparte.

Mazda Minagi Concept art1 Geneva 2011   Mazda Minagi concept anunta noul SUV Mazda CX 5

Prin deductie logica si CX-5 ar trebui sa fie foarte frumos, iar lucrurile suna bine daca ne orientam dupa pozele cu Mazda Minagi, conceptul care va fi originea lui CX-5. Un design mai puternic, usor mai colturos decat cel foarte rotunjit al lui CX-7, despre care niponii spun ca reflecta o alta folosofie, numita “KODO – Soul of Motion“.

Mazda Minagi Concept art2 Geneva 2011   Mazda Minagi concept anunta noul SUV Mazda CX 5

La nivel tehnic se aplica o alta filosofie, numita Skyactiv, un program in cadrul caruia sunt dezvoltate caroserii, motoare si transmisii performante, dar si foarte eficiente (niponii au anuntat deja un motor pe benzina, cu cel mai ridicat raport de compresie si un diesel cu cel mai scazut raport de compresie).

Nu avem prea multe detalii deocamdata, dar o sa aflam mai multe in toamna, probabil la Salonul Auto de la Frankfurt.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.