Geneva 2011 – noua Alfa Romeo 4C, poate cel mai frumos concept al salonului!

Alfa Romeo vine rar cu cate o noutate, dar cand vine, o face in stil mare. La Geneva, clar, constructorul italian este in centru atentiei datorita unui concept foarte-foarte pasional, tipic Alfa.

Stiti superbul Alfa 8C Competizione? Ei bine, noul concept reprezinta o versiune mai mica a lui 8C Competizione. Se numeste Alfa Romeo 4C concept si seamana mult cu sora mai mare, 8C.

Seamana la nivel general, pentru ca la detaliu, 4C este mai putin rotunjita si mai agresiva, cu linii mai puternice. Oricum, o gramada nebuna de planuri, prize de aer in fata rotilor spate si stopuri tipic italiene.

Alfa Romeo 4C concept 1 Geneva 2011   noua Alfa Romeo 4C, poate cel mai frumos concept al salonului!

Ma rog, degeaba o descriu eu acum, o vedeti si voi, desi ma enerveaza italienii pentru ca au fost zgarciti cu pozele! Oricum, urmaresc si cand mai apar poze, vi le arat sigur.

Si stiti care a partea cea mai buna? Titulatura de concept este asa, pentru a impresiona. De fapt, ne uitam la o masina de serie, italianii spun fara nici o rezerva ca Alfa Romeo 4C va fi disponibila in showroom-uri in 2012.

Alfa Romeo 4C concept 2 Geneva 2011   noua Alfa Romeo 4C, poate cel mai frumos concept al salonului!

Sa vedem ce si cum ofera Alfa 4C concept

Alfa 4C este un coupe cu doua locuri, destul de mic (cam 4 metri lungime) motor central si tractiune spate. O gramada de elemente din fibra de carbon, reteta este cam aceeasi de la 8C Competizione. Italienii au pus in spatele scaunelor motorul cu 4 cilindri 1750, turbo, care produce 200 CP.  Ba chiar poate ajunge si la 235 CP. Cutia este cea TCT, cu dublu ambreiaj, care a debutat deja pe MiTo si va debuta curand pe Giulietta.

Alfa Romeo 4C concept 3 Geneva 2011   noua Alfa Romeo 4C, poate cel mai frumos concept al salonului!

Chiar si cu 200 CP, datorita unei greutati reduse, italienii spun ca 4C va livra performante aproape de segmentul supersport. 0 – 100 km/h in sub 5 secunde si viteza maxima de peste 250 km.

Ramane sa asteptam un an, pentru a vedea versiunea de serie, care nu cred ca va diferi fata de ceea ce vedem acum. Oricum, sper sa vdem pana tunci o galerie foto mai consistenta, Alfa 4C ar trebuie sa fie un deliciu si la interior.

Cum vi se pare?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.