Geneva 2011 – Seat anunta un SUV, prin conceptul IBX

Seat cocheteaza de mai mult timp cu ideea de SUV, dar pana acum n-a facut-o. Se pare insa ca spaniolii vor neaparat un SUV compact in gama, asa ce ne pregatesc pentru el cu noul IBX, un concept prezentat la Geneva.

Sigur ati remarcat designul simplist al lui IBX, pentru ca sare-n ochi, dar Seat spune ca acesta arata noua directie a limbajului de design al marcii. Ciudat, nu? Adica Seat, care a facut pana acum masini frumoase, pasionale (cu cateva exceptii, gen Toledo) va desena viitoarele modele in aceste linii (mult prea) simple, le-as zice chiar banale? Se pare ca da.

Practic, in afara de faruri si stopuri, care arata cat de cat mai modern, high-tech, Seat IBX concept nu are nimic de spus la nivel estetic!

Seat IBx Concept art1 Geneva 2011   Seat anunta un SUV, prin conceptul IBX

Cum spuneam, IBX prefigureaza un SUV sportiv (urban, spun spaniolii) in gama Seat, nu nu cred ca versiunea de serie va intarzia prea mult. In versiunea de baza, masina ar urma sa aiba tractiune fata, un sistem 4×4 fiind disponibil pe versiunile cu motoare mai puternice.

Seat IBx Concept art2 Geneva 2011   Seat anunta un SUV, prin conceptul IBX

Legat de motoare, Seat nu precizeaza exact ce se afla sub capota lui IBX, ne spune doar ca este vorba de un sistem hibrid, SUV-ul spaniol urmand sa aiba o autonomie de 45 km, in modul pur electric. Motoarele cu combustie interna pot fi TDI-urile si TSI-urile cunoscute din cadrul grupului Volkswagen.

Sa vedem cum va arata versiunea de serie, dar inceputul nu e bun, clar…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.