O mica nesimtire de service, la IMG, dealer Kia

Multi dintre voi ati spus ca laud Kia, ca e prea evident ca ii apar, ca poate am vreun interes… Sigur ca da! Uite ca acum dau cu ei de pamant! De fapt, nu cu masina, ci cu serviciile dealerilor, care inteleg garantia asta completa, de 7 ani, intr-un cu totul aparte mod.

Problema – cureaua de transmisie de la motor e taiata, cam 3 mm, exact pe centru. Habar n-am cum, dar e taiata, deci trebuie schimbata.

Bun, ma duc la IMG (International Motors Group), in Jilava. Le spun de problema….

El: aaaa, stiti, trebuie sa platiti…

Eu: De ce?? Am taiat eu cureaua?

El: Pai e consumabila, se mai uzeaza…

Eu: Da? La 35.000 km?! Adica mai repede decat la Dacia 1300? Si se uzeaza cu fisura pe mijloc??

Ma rog, au desfacut-o, la insistentele mele. In locul respectiv, o mica piatra, care ramasese acolo si a rupt, in dreptul ei, cureaua. S-a terminat! Nu, ca nu e vina constructorului ca piatra aia a ajuns acolo, nu se poate inlocui pe garantie, trebuie sa platesc.

M-am enervat. Rau. E treaba mea ca aia au facut compartimentul motor in asa fel incat pot sari pietricele?? E vina mea ca traseul respectivei curele nu e protejat pentru pietricele??

Dar si mai mult m-am enervat cand au inceput cu exemplele:

El: Dar daca un amortizor nu mai functioneaza bine, veniti sa-l schimbam pe garantie, cand poate l-ati trantit in gropi?

Eu: Bai nene! Amortizorul ala pot sa-l distrug eu, ca vreau sau intamplator, dar ce dracu’ pot sa fac curelei de motor? Pot eu sa influentez cu ceva ce face cureaua aia? Se inverte acolo, sub capota, cand eu merg cu masina. Atat, n-am cum s-o fortez, n-am cum s-o rup!

N-a mai zis nimic. Decat ca… nu e problema de garantie, ca se intampla si la VW, Ford si alte alea si curelele nu se inlocuiesc in garantie.

Genial. Stiti care e concluzia? Nu conteaza cat de buna e marca sau modelul pe care-l cumparam. Asta ne interesam noi si vedem ce ne coafeaza mai bine. Conteaza ca, orice model ai cumpara (ca mai stiu cazuri) el este vandut, aici, de romani. Iar garantia este decisa tot de romani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.