O noua specie de sofer – cruiserul de DN2

Ieri si azi m-am plimbat pe DN2, in drum spre casa si inapoi si am descoperit o specie noua, cu care – sincer – nu m-am mai intalnit.

Situatia e asa. Stiti drumul, banuiesc, e foarte bun, aproape cu doua benzi (aia din dreapta e o jumatate de banda, dar ai loc sa-i lasi pe altii sa te depaseasca).

Ei, sa va spun cum merg eu pe DN2 (E85). Repede, la limita suspendarii de permis, doar in afara localitatilor. Pentru ca, desi e foarte bun, drumul asta trece prin 20.000 de sate. Si cum satele astea au, de obicei, radare, prin ele merg cu 60 -70 km/h, iar in afara.. la limita. Daca mergi legal, cu 110 km/h, imbatranesti pana faci cateva sute de km.

Bun, ce ziceam in titlu… M-am distrat cu un nene care mergea relaxat intr-un BMW X5, cu 90 km/h. L-am depasit in viteza, in plin camp. Intr-un sat, ma depaseste, mergea tot cu 90 km/h. Iesim din sat, il ajung si-l depasesc, el tot cu 90 km/h. Ei, situatia asta s-a repetat de vreo 8 ori, pana cand omul a oprit in Buzau, cred. N-am inteles logica… de ce sa risti cu 90 km/h in localitate, cand poti s-o calci in afara?!

In rest, am observat ca viteza pe drumul asta s-a redus sesizabil. Cred ca oamenii pun mult mai mult pret pe consum.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.