OFICIAL: Noul Mercedes C 63 AMG coupe

Mercedes n-a vrut sa dezvaluie chiar tot la Salonul Auto de la Geneva, in prima zi a lunii martie. Atunci, nemtii au prezentat noul C-Klasse Coupe, versiune ceruta oarecum de multi ani, un coupe simplu, frumos, dinamic, pe baza lui C-Klasse berlina.

Dar mai este o supriza si ea a fost dezvaluita chiar azi. Versiunea AMG a coupe-ului C-Klasse, numita, evident, C 63 AMG coupe. Vorbim de concurentul direct (si pana acum lipsa) al lui M3 Coupe.

Da, C 63 AMG coupe arata chiar bine, mie imi place, la fel de mult cum imi place C-Klasse dupa facelift. Este un coupe serios, agresiv, rece, cu farurile si grila afisate in negru, la fel si jantele.

Mercedes C 63 AMG coupe art OFICIAL: Noul Mercedes C 63 AMG coupe

Desi Mercedes, de fapt, AMG, are un nou motor V8 turbo, de 5,5 litri, pentru C-Klasse coupe este prea tarziu. Masina ramane cu un V8 aspirat, de 6,2 litri, care produce 457 CP si 600 Nm. Valori bune, acelasi ca la versiunea C 63 AMG berlina. Puterea maxima este cu 37 CP mai mare decat la actualul BMW M3. L afel de adevara este insa ca V8-ul de doar 4 litri dela BMW, livreaza 420 CP, adica este mult-mult mai eficient decat propulsorul Mercedes.

Mercedes se lauda deja cu faptul ca domina segmentul. De ce? Pentru ca noul C 63 AMG coupe ajunge la 100 km/h in 4,5 secunde, adica are un avantaj de… 0,1 secunde asupra lui M3. Va imaginati, sper, ca asemenea diferenta este cu greu sesizata si atinsa chiar si de catre piloti, nu mai spun de utilizatorii obisnuiti. Care nu vor simti/obtine aceasta diferenta. Dar (!) la nivel de teorie, Mercedes castiga.

Mercedes C 63 AMG coupe art2 OFICIAL: Noul Mercedes C 63 AMG coupe

Dar Mercedes mai are un as in maneca. AMG ofera un pachet de performanta, care aduce o putere maxima de 487 CP si o valoare de 4,4 secunde pentru acceleratia 0 – 100 km/h. Cutia de viteze este un AMG SPEEDSHIFT MCT, cu 7 trepte. Nemtii se mai lauda si cu un consum mediu de doar 12 litri/100 km. Ar trebui facute niste competitii, de genul “cine reuseste sa atinga aceasta valoare?!”. Probabil nimeni.

Mercedes C 63 AMG coupe art3 OFICIAL: Noul Mercedes C 63 AMG coupe

Daca v-o doriti rau de tot, aflati ca masina este disponibila incepand cu luna iulie a acestui an, la un pret de 72.590 euro, plus 7.116 euro daca vreti si pachetul Performance. Preturile sunt pentru piata germana.

Dar eu presupun ca in Romania nu va fi chiar la mare cautare. Imi spunea PR-ul de la BMW, ca in decursul anului trecut s-au vandut doar vreo 3 exemplare M3 in Romania. De ce s-ar vinde mai multe C 63 AMG coupe?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.