Oficial: Porsche Panamera Turbo S – Avion privat

Cam asta este noul Porsche Panamera Turbo S. Un fel de avion privat, scump, puternic, exclusivist si… foarte-foarte rapid. Vorbim despre cel mai puternic model Panamera. Si, evident, cel mai scump.

Pana acum, cel mai puternic model a fost Panamera Turbo. V8 de 4,8 litri, biturbo, 500 CP si 700 Nm. Teoretic, n-ai nici un motiv sa vrei mai mult. Dar in lumea modelelor exclusiviste nu exista niciodata suficient. Asa ca Porsche a adaugat particula “S” care echivaleaza cu 50 CP si 50 Nm in plus.

Porsche Panamera Turbo S art Oficial: Porsche Panamera Turbo S   Avion privat

Asadar, Porsche Panamera Turbo S are acelasi motor V8 de 4,8 litri, biturbo, dar cateva modificari de electronica si la nivelul turbinelor au facut ca puterea maxima sa ajunga la 550 CP, in vreme ce cuplul maxim a ajuns la 750 Nm (800 Nm cu ajutorul functiei overboost).

Porsche Panamera Turbo S art2 Oficial: Porsche Panamera Turbo S   Avion privat

Performantele? Aproape la fel de bune ca ale lui 911 Turbo! Panamera Turbo S accelereaza pana la 100 km/h in 3,8 secunde si atinge o viteza maxima de 306 km/h. Nemtii spun ca nivelul consumului mediu este de doar 11,5 litri/100 km.

Pretul masinii este de 167.076 euro (TVA inclus) in Germania, iar livrarile incep in iunie. Sa-mi spuneti si mie daca va comandati una. Eu nu vreau deocamdata nimic altceva decat Alfa Giulietta pe care nu-mi vine s-o mai duc inapoi!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.