Skoda lanseaza un mini anul acesta si un sedan accesibil anul viitor

Skoda vrea sa-si dubleze vanzarile pana in 2018, adica sa ajunga la 1,5 milioane de masini/an, asa ca pregateste doua noi modele. Este vorba de modele pe segmente noi, pe care Skoda nu le are acoperit la acest moment.

Prima masina o vom vedea chiar in acest an, probabil va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt. Este un mini, o masina strict de oras, cu consum si emisii reduse. Practic, este o versiune Skoda a conceptului up! de la Volkswagen. Cel mai mic model actual Skoda este Fabia, in clasa mica, dar viitorul cere masini si mai mici. Tocmai din aceasta cauza, Skoda vine cu un model mini, care sa-i creasca vanzarile.

VW up concept Skoda lanseaza un mini anul acesta si un sedan accesibil anul viitor

Un alt model, poate chiar mai interesant, va fi lansat cel mai probabil la inceputul anului viitor. Vorbim despre o berlina de buget, pozitionata in gama intre Fabia si Octavia, al carei avantaj principal va fi pretul si capacitatea portbagajului. O miscare logica, avand in vedere ca a doua generatie Fabia nu a mai avut o versiune berlina. Prima generatie a avut (si arata oribil). Cine stie, poate acest model va fi chiar anuntatul concurent pentru Dacia Logan!

Skoda VisionD Design Concept art12 Skoda lanseaza un mini anul acesta si un sedan accesibil anul viitorCum vor arata?

Ei bine, stilul acestor doua modele va fi inspirat din noua imagine a marcii, masinile vor adopta elemente estetice ale conceptului VisionD, prezentat acum doua saptamani la Geneva. Un concept care nu prea v-a placut, din cate am observat.

Sursa: Autocar

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.