Trebuie sa cititi “Vand kilometri”, de Mihai Barbu!

Ati observat probabil ca weekendul asta n-am prea fost activ pe blog. Nu-i vorba de lene, am citit o carte si presimt ca va ramane multa vreme pe undeva, intr-un loc special.

E vorba de cartea “Vand kilometri” a lui Mihai Barbu, romanul care a avut curajul sa plece de unul singur, calare pe Doyle (un BMW F650 GS Dakar) pana in Mongolia si inapoi.

Plus ca a reusit sa faca rost de o parte din bani vanzand kilometrii pe care i-a parcurs. 50 de euro pentru fircare 500 km, in schimbul carora cel care a dat banii a primit povestea acelor 500 km, plus poze, plus o piatra de pe traseul respectiv.

Coperta Vand kilometri Mihai Barbu Trebuie sa cititi Vand kilometri, de Mihai Barbu!

Asta nu inseamna decat 26.000 km, 4 luni pe drum, prin unele tari pe care majoritatea dintre noi nu le vom vedea probabil niciodata – Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia etc.

Dragilor, citit cartea asta, indiferent daca aveti sau nu simtul aventurii. Omul asta e fotograf, deci gasiti o multime de poze superbe, dar are un formidabil dar al povestirii. Am devorat pur si simplu cartea asta, in mai putin de doua zile, desi are aproape 500 de pagini.

Cititi toata povestea: despre drum, oameni, peisaje, frica de pustiu, spaga la vamesi, betii cu votca, politistul care l-a oprit sa bea cu el un pahar de cola, lacul Baikal…. tot. E o super poveste, va garantez ca n-ati mai citit asa ceva. Si e cat se poate de reala.

Povestea aventurii in Mongolia o puteti citi si pe mongolia.ro, dar eu va recormand cartea. E mult mai frumoasa experienta cu o carte in mana.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.