BMW M3 pick-up – Cel mai rapid pick-up din lume!

BMW a ajuns la un asemenea nivel, incat isi permite extravagante. E adevarat, probabil nu va gasi clienti pentru masina pe care o vedeti mai jos, dar constructorul bavarez este in pozitia in care sa suporte costurile de dezvoltare fara a avea pretentia sa le recupereze din vanzari.

Fara inhibitii, BMW a dezvoltat cel mai rapid pickup din lume, noul M3 pickup. Modelul vine cu acelasi design pentru partea frontala, dar cu un spate incredibil de exotic, avand in vedere ca bavarezii sunt la primul lor pickup pe un model M.

BMW M3 pickup art1 BMW M3 pick up   Cel mai rapid pick up din lume!

Noul BMW M3 pick-up pastreaza propulsorul V8 de 4 litri si 420 CP, dar ramane cu doua locuri si o capacitate de incarcare a benei de 450 kg. Ba chiar va fi si mai rapid pentru ca a pierdut cateva zeci de kilograme in urma tranformarii in pickup. Nemtii spun ca bena, captusita cu aluminiu, este foarte utila pentru transportul marfurilor (desi prin “marfuri” intelegem genti de golf pentru clientii excentrici).

BMW M3 pickup art2 BMW M3 pick up   Cel mai rapid pick up din lume!

Este pentru prima data in istoria departamentului “M” cand un asemenea model este produs si nu vorbim de un showcar. Nemtii au omologat masina pentru strada si o vor vinde celor care nu regasesc ceea ce vor intre versiunile deja existente pentru M3 (cabrio, coupe si berlina). In plus, nu vorbim doar de un pick-up, ci de un pick-up targa, pentru ca plafonul  rigid de peste cele doua locuri poate fi scos.

BMW M3 pickup art3 BMW M3 pick up   Cel mai rapid pick up din lume!

Inca nu au fost dezvaluite “cifrele” masinii, dar este de asteptat ca acestea sa fie mai bune decat ale coupe-ului, datorita reducerii greutatii.

Oricum ar fi (probabil nu va fi chiar un succes comercial) BMW M3 pick-up va ramane o masina de colectie, pentru cei ce-si doresc ceva exotic in garaj, cu toate sansele de a deveni o adevarata raritate peste cativa ani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.