Dodge testeaza noul Viper, caruia ii pregateste un echipament incredibil!

Desi se tot zvonea ca nu va mai exista o noua generatie Viper, Dodge a ajuns deja in faza de teste cu noul model. Unul pe care abia astept sa-l vad, pentru ca sunt curios daca americanii mai adora in vremurile astea un V10 de 8,4 litri.

In poza de mai jos vedeti un prototip care face teste pe zapada. Doar caroseria este a generatiei trecute, pentru ca platforma tehnica este cea noua.

Si in cazul in care va intrebati de ce face teste pe zapada, ei bine, noul Dodge Viper va avea, in premiera, sistem de control al stabilitatii. Banalul ESP (generic, ESC) pe care il Europa il gasim si pe masinile de clasa mini, dar si pe modelele supersport. Cumva, cei de la Dodge au observat ca multe Viper-uri nu prea reusesc sa stea pe sosea, pentru ca nu toti proprietarii sunt piloti, desi se cred.

Noul Dodge Viper in teste Dodge testeaza noul Viper, caruia ii pregateste un echipament incredibil!

Apropo de asta, o alta chestie pe care-am auzit-o acum cateva saptamani. Stiti campionatul NASCAR, nu? Cursele alea pe circuite ovale, cu masini asa-zis de serie. In 2011, americanii se gandesc sa treaca, in sfarsit, la sisteme de injectie pentru motoarele din NASCAR si sa lase naibii carburatoarele… :)))).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.