Ford Transit SuperSportVan

Nu stiu daca ati avut ocazia sa conduceti utilitare. Mai exact “dube”. E interesant. Incet, dar interesant. Eu am condus demult cateva, dar ultimele modele mi-au scapat. Se pare ca nu mai sunt neaparat lente in linie dreapta…

Dar va imaginati ce inseamna sa conduci un model ca cel de mai jos. Este un Ford Transit, e facut – oficial – de Ford si arata foarte bine. Un fel de “sef” al dubelor. Se numeste Transit SuperSportVan (SSV) si combina cea mai mica versiune de caroserie a modelului Transit, cu cel mai puternic diesel, destinat unor modele de tonaj mai mare. Propulsorul este unul cu 5 cilindri in linie, de 3,2 litri, care produce 200 CP si 470 Nm.

Ford Transit SSV SuperSportVan 2 Ford Transit SuperSportVan

Ford nu spune de ce este in stare, la capitolul performante dinamice, dar va imaginati ca accelereaza bine pentru o utilitara! Oricum, de senzatie este ce-au facut la exterior. Dungi “racing”, colante cu steagul de finish, jante sport albe, spolier fata sport, praguri sport, pasaje mai umflate, evacuare dubla.. ce sa mai zici, tuning in toata regula.

Ford Transit SSV SuperSportVan Ford Transit SuperSportVan

Ford Transit SuperSportVan nu va fi produs insa in serie, nici macar limitata. Masina ramane una de categorie showcar, un singur exemplar fiind produs.

Ford Transit SSV SuperSportVan 3 Ford Transit SuperSportVan

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.