Hyundai Genesis Coupe a debutat in Romania

Pun pariu ca nu sunteti prea familiarizati cu acest nume, Genesis. E adevarat, abia de curand a debutat in Romania si in mod sigur va veti da seama ce-i cu acest model cand veti afla ca inlocuieste Coupe-ul. Pe acesta sigur il stiti, s-a vandut la noi inca din prima sa generatie, cand arata foarte rau, pana la ultima generatie, care arata chiar foarte bine in ultimii ani de productie.

Dealtfel, in ultimii ani ajunsese la niste preturi foarte atractive, mai ales pentru motorul V6, din pacate gurmand si nu prea puternic.

Hyundai Genesis Coupe art Hyundai Genesis Coupe a debutat in Romania

Acum insa, Coupe-ul a lasat locul unui nou coupe, de aceasta data Genesis Coupe. O masina mai mare decat predecesoarea sa, dar si mai puternica si… mult mai scumpa.

La cum arata, n-as sti ce sa spun acum, dar tind sa cred ca e prea asiatica, parca are farurile mult prea ascutite. Vechiul Coupe, in ultima lui forma, arata mai bine, parca, avea un stil mai clar. Bine, cand voi vedea masina “pe viu” si cand o voi conduce s-ar putea sa-mi schimba parerea. Dar, asa, din poze, pare putin cam ciudata, mai ales ca, masina sport fiind, grila superioara eu n-as fi vazut-o chiar asa mica.

Hyundai Genesis Coupe art2 Hyundai Genesis Coupe a debutat in Romania

In Romania, Hyundai Genesis Coupe costa 26.664 euro, cu TVA inclus. Este singura versiune disponibila, echipata cu motorul de baza, unul de 2 litri, turbo, care produce 210 CP – 302 Nm – si este cuplat la o cutie manuala, cu 6 trepte. Surpriza frumoasa este ca noul Genesis Coupe are tractiune spate, deci va fi mult mai placut la condus decat Coupe-ul.

Hyundai Genesis Coupe art3 Hyundai Genesis Coupe a debutat in Romania

Genesis Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8 secunde si atinge o viteza maxima de 222 km/h. Consumul mediu este de 9,5 litri/100 km, iar cel urban ajunge la 13,5 litri/100 km.

Hyundai mai ofera si o versiunea RS, cu un motor V6, de 3,8 litri, care produce 303 CP, dar aceasta versiune nu este deocamdata disponibila in Romania.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.