Iata noul Mercedes A-Klasse concept

Ei bine, da, Mercedes a aratat cu putin timp in urma conceptul A-Klasse, cel care prefigureaza a treia generatie a celui mai mic model Mercedes. Totodata, noua generatie lasa sa se intrevada o schimbare de conceptie, pe care s-ar putea s-o vedem si la modelul de serie.

Asa cum va imaginati, viitorul model de serie va fi diferit destul de mult de acest concept, la nivelul detaliilor. Linia generala se va pastra insa, iar masina se anunta destul de spectaculoasa. Mai avem de asteptat pana s-o vedem in versiune de serie, dar acest nou design Mercedes s-ar putea sa ofere suprize placute.

Mercedes A Klasse Concept art Iata noul Mercedes A Klasse concept

Ideea este insa ca s-a produs o schimbare la nivel de conceptie. Primele doua generatii au fost concepute pe ideea de monovolum. Inalte, spatioase pentru segmentul lor, ambele generatii au fost destinate in special familistilor. Observati insa conceptul A-Klasse? In 3 usi, plafon jos, mult mai dinamic in aparenta.

Asadar, sa ne asteptam la un nou A-Klasse desenat ca un veritabil concurent pentru Audi A3 si BMW Seria 1? Pana acum nu prea s-a pus problema, pentru ca, asa cum am spus, A-Klasse a fost mai mult monovolum. Sa vedem, nu se va intampla neaparat asa. Este posibil ca Mercedes sa ne arate doar designul general, iar modelul de serie sa pastreze ideea primelor doua generatii. Ramane de vazut, asa cum observati conceptul A-Klasse nu este foarte aproape de serie.

Mercedes A Klasse Concept art2 Iata noul Mercedes A Klasse concept

Mercedes A-Klasse concept are sub capota un motor pe benzina, de 2 litri, turbo, care produce 210 CP.

Normal, interiorul conceptului nu are legatura cu cel de serie, care nu va oferi probabil surprize, Mercedes fiind destul de conservator la acest capitol, chiar si la baza gamei.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.