Modelele Skoda vor miza si pe frumusete, incepand cu anul viitor

Putem lauda Skoda in orice fel vreti voi, dar nu in ceea ce priveste designul. Nici unul din modelele de pana cum, dupa cei 20 de ani de la preluarea de catre VW, nu este vreo frumusete. Skoda a facut si face masini moderne, utile, accesibile… dar nu frumoase.

Actuala Octavia.. nu este deloc o frumusete. Este moderna si atat. Fabia si Roomster la fel, Yeti e mai jucat, simpatic pentru unii, dar nu frumos. Iar Superb nu e chiar superb.

Nu le poti compara cu Opel-urile, de exemplu, care chiar au ajuns sa fie niste masini frumoase!

Skoda VisionD Design Concept art11 Modelele Skoda vor miza si pe frumusete, incepand cu anul viitorIata insa ca Skoda promite, oficial, ca noile sale modele vor fi mai pasionale, mai frumoase, mai de ales (si) cu inima, fara sa-si piarda catacterul de util si accesibil (ma rog, stiu ca asta cu “accesibil” a cam devenit relativa la Skoda, in ultimii ani..). Asadar, nu va ganditi ca vor fi Alfa, probabil nici macar Opel, dar vor arata suficient de bine incat sa le privesti cu placere, nu doar cu satisfactia ca ai cumparat-o.

Skoda VisionD Design Concept art12 Modelele Skoda vor miza si pe frumusete, incepand cu anul viitorEi bine, frumusetea asta de care spun cehii va fi inspirata de conceptul Vision D. Care.. nu prea are treaba cu frumusetea. E doar mai modern decat actualul design, cu influentele (nefericite) de la Volkswagen. De-aia nu mi-e deloc clar, cum vor face ei masini frumoase, daca acestea vor fi influentate de acest concep?!

Nu mai e mult si vedem. Incepand cu 2012, vom avea cate o noutate de la Skoda la fiecare 6 luni, fie ca este vorba de un model nou sau un facelift. Primul model din  aceasta ofensiva va fi un mini bazat pe VW up!, urmat la un an distanta de o mica berlina bazata pe Fabia.

sursa: Autocar

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.