Noul Jeep Grand Cherokee SRT8 – Cel mai rapid Jeep creat vreodata

Americanii de la Chrysler au venit la New York cu cele mai impresionante masini create de departamentul SRT. Despre Chrysler 300 SRT8 v-am spus deja, acum sa vedem noul Jeep Grand Cherokee SRT8, model care castiga astfel titlul de “cel mai rapid Jeep creat vreodata”.

Monstrul este exact pe gustul americanilor, adica lipsa totala de discretie, putere cat cuprinde, un V8 care in Europa s-ar pune pe camioane, si un milion de sisteme de siguranta si confort. Desigur, sunt prezente si performantele sport, cifre impresionante, aproape la nivelul unui BMW M3, obtinute insa cu un consum de benzina pe care americanii s-au rusinat deocamdata sa-l dezvaluie.

Jeep Grand Cherokee SRT 8 art11 Noul Jeep Grand Cherokee SRT8   Cel mai rapid Jeep creat vreodata

Dealtfel, propulsorul este acelasi de pe Chrysler 300 SRT8, adica un V8 de 6,4 litri, care produce 465 CP si 630 Nm. Pentru ca diferenta de gabarit intre modelul 300 si Jeep Grand Cherokee nu este chiar mare, performantele dinamice sunt aproape identice. Jeep Grand Cherokee SRT8 ajunge la 100 km/h in 5 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h.

Nu ne-au spus ei consumul exact al bolidului, dar il putem aproxima, pentru ca americanii au afirmat ca Jeep Grand Cherokee SRT8 poate parcurge 450 mile cu un singur plin de benzina. Dupa transformarile de rigoare, reiese ca nivelul consumului (probabil cel in afara orasului) este de cam 13 litri/100 km. Va imaginati cat consuma in oras, nu? Probabil cam 30 litri/100 km.

Jeep Grand Cherokee SRT 8 art12 Noul Jeep Grand Cherokee SRT8   Cel mai rapid Jeep creat vreodata

Cutia de viteze ofera si padele montate pe volan si uitati-va putin la selectrorul de programe al acesteia (in galeria foto) – extremele sunt Track si Tow. Tipic american – dupa ce faci curse pe circuit, agati rulota de masina si pleci in concediu icon smile Noul Jeep Grand Cherokee SRT8   Cel mai rapid Jeep creat vreodata

Nu va mai recit lista de echipamente, dar va spun ca face cinste oricarei masini europene de lux.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.