Oficial: Iata noul Subaru Impreza

Subaru a prezentat la Salonul Auto de la New York noua generatie a modelului Impreza. Masina a fost anuntata de conceptul Impreza, dar trebuie sa spun ca ma asteptam la altceva. Conceptul arata bine, agresiv, cu personalitate… Modelul de serie Impreza a a pierdut insa pe drum o mare parte din acea agresivitate si tinde sa para prea putin sportiv.

Nu am neaparat o problema cu partea frontala, care este insa prea asemanatoare cu cea a noului Subaru Legacy, ci mai ales cu spatele. Mi se pare prea banal, prea comun, nu este spatele unei masini sportive, unei masini ce nu prea a cunoscut, pana acum, compromisul.

Subaru Impreza art1 Oficial: Iata noul Subaru Impreza

In rest, niponii anunta spatiu interior mai bun si agilitate crescuta. Pun pariu ca asa este, Subaru a stiut mereu sa seteze dinamica masinilor sale, dar este o problema. Oricum, aproape toate modelele Subaru sunt cumparate de pasionati. Cei care iubesc Subaru, dinamica lor, mtooarele boxer si tractiunea integrala deosebita. Ei bine, pasionatii astia nu sunt prea multi, iar Subaru ar fi trebuit sa se straduiasca mai mult, sa vina cu o masina deosebita, care sa atraga atentia si celor ce n-au avut contact cu marca nipona pana acum…

Subaru Impreza art2 Oficial: Iata noul Subaru Impreza

Nici interiorul nu pot spune ca arata grozav, nu inteleg de ce a fost facut atat de clasic, pe o masina ca asta. Ceva mai sportiv, mai deosebit. Sincer, noul Impreza are o plansa de bord fada, mult prea fada pentru nivelul actual al industriei auto.

Subaru Impreza art3 Oficial: Iata noul Subaru Impreza

Tractiunea integrala Symmetrical AWD (All-Wheel Drive) se pastreaza, imbunatatita, spun niponii, iar la nivelul motorizarilor se ofera acelasi motor boxer de 2 litri si 150 CP, dar si unul de 2,5 litri si 170 CP (pentru piata americana). In Europa, vom putea alege probabil intre motorul de 2 litri (150 CP) unul nou, de 1,6 litri si diesel-ul boxer de 2 litri si 150 CP. Vor fi disponibile o cuti emanuala cu 5 trepte si una CVT, cu variatie continua.

Deocamdata, cea mai “nebuna” versiunea a modelului Impreza, WRX STi, isi vede de treaba asa cum este, in forma actuala, pe termen nedefinit. Desigur, la un moment dat va fi inlocuit dar nu acum, iar Subaru nu vrea sa spuna exact cand.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.