Oficial: Iata noul Volkswagen Beetle!

Acum cateva minute Volkswagen a prezentat a doua generatie Beetle moderna. Un model asteptat, de la care Volkswagen are multe asteptari si care arata chiar bine. La o prima privire ai zice ca este un facelift al generatiei anterioare, dar la nivelul detaliilor este o masina noua, cu aceeasi personalitate generala, doar ca mult actualizata si mult mai atractiva.

Partea frontala seamana mult cu cea a generatiei anterioare, dar farurile sunt mai moderne, cu deja obligatoria linie de LED-uri si cu un spoiler modificat serios. Spatele vine cu modificari subtile, adica ale stopuri, mult mai moderne si un eleron vintage, care sta foarte bine acolo, desi la prima vedere pare usor fortat.

Noul Volkswagen Beetle art11 Oficial: Iata noul Volkswagen Beetle!

Ideea este urmatoarea – Volkswagen si-a facut un obicei din a prezenta modele noi (generartii noi) care par doar un facelift mai amplu al celor vechi. Teoretic, asa este si in cazul noului Beetle, dar, cumva, masina reuseste sa arate mai bine, noua, cam cum ar fi trebuit interpretata de la bun inceput.

Interiorul este unul placut, cel putin asa mi se pare acum, desi eu l-as fi vazut ceva mai stilizat, modern, dar cu mai multe influente retro. Ori, in realitate, este cam prea modern. Imi place grupajul celor 3 ceasuri de deasupra plansei de bord, chiar imi aminteste de ceasurile aftermarket puse de unii pe masini vechi, care nu aveau din conceptie informatiile respective. Oricum, este mult mai retro, mult mai inspirat decat al generatiei anterioare.

Noul Volkswagen Beetle art12 Oficial: Iata noul Volkswagen Beetle!

In conferinta de presa de la Shanghai, oficialii Volkswagen au spus ca noul Beetle este “singura masina care zambeste” si ca este mai sportiva si mai masculina decat modelul de pana acum. Ca “zambeste” da, sunt de acord, dar eu n-o vad prea masculina. Nu este genul meu de masina, cum este Citroen DS3, de exemplu, dar imi place, aduce o nota de prospetime care chiar aminteste de legendara “broscuta”.

Vor fi oferite 3 niveluri de echipare: Beetle, Design si Sport.

Noul Volkswagen Beetle art13 Oficial: Iata noul Volkswagen Beetle!

Gama de motorizari este foarte interesanta. Noul Volkswagen Beetle poate fi comandat cu 3 motoare pe benzina, toate turbo: 1,2 litri si 105 CP, 1,4 litri si 160 CP si 2 litri cu 200 CP. Sunt disponibile si doua propulsoare turbodiesel, de 105 CP si 140 CP. TOATE motoarele pot fi cuplate, optional la cutia de viteze DSG.

In concluzie, arata bine, dar nu cu barbati in ele icon smile Oficial: Iata noul Volkswagen Beetle! Voua cum vi se pare noul Beetle??

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.