Oficial: Noul Lexus LF-Gh Concept. Adica liniile viitorului Lexus GS

Ceea ce vedeti este noul Lexus LF-Gh Hybrid Concept, un model pe care niponii il prezinta la Salonul Auto de la New York. Da fapt, masina este un concept, dar unul destul de bine pus la punct, care ne arata linia de design pe care o va urma Lexus de acum incolo.

De asemenea, Lexus LF-Gh concept ne arata si linia de design a viitoarei generatii Lexus GS, berlina de clasa mare, asteptata de debuteze la finalul acestui an.

Dealtfel, oricat de nebunesc ar parea designul exterior al lui Lexus LF-Gh concept, mai ales partea frontala, se observa in una din pozele de interior faptul ca tabloul de bord este unul normal, de serie. Ceea ce inseamna ca nu mai avem mult de asteptat si vom vedea si versiunea de serie a acestui concept, adica noul lexus GS.

Lexus LF Gh Hybrid Concept art1 Oficial: Noul Lexus LF Gh Concept. Adica liniile viitorului Lexus GS

Mai intai insa, sa vedem cum se prezinta niponii. Cu totul altfel decat pana acum! Observati cat de spectaculos si agresiv este Lexus LF-Gh. Japonezii au cam terminat cu rotunjimile berlinelor de pana acum si trec la un nivel mult mai serios si mai putin discret. Dealtfel, partea frontala preia linii ale supersportivei Lexus LFA (de unde si prima parte a numelui), dar, in acelasi timp, seamana destul de mult, zic eu, cu ceea ce face Audi la berlinele sale mari: o grila uriasa si faruri supertehnologizate.

Si poate nu-i intamplatoare aceasta asemanare cu Audi. Pana la urma, acest concept prefigureaza berlina GS, concurent direct cu Audi A6 si BMW Seria 5. E adevarat, mai mult in Statele Unite, pentru ca in Europa clientii acestui segment sunt mai traditionalisti.

Lexus LF Gh Hybrid Concept art2 Oficial: Noul Lexus LF Gh Concept. Adica liniile viitorului Lexus GS

Niponii nu ne spun exact care sunt caracteristicile motorului si transmisiei, marginindu-se sa spuna ca avem de-a face cu sistemul Lexus Hybrid Drive. Evident, as zice, mai ales ca se aude ca noua generatie GS va avea doar tren de rulare hibrid. Sa vedem, nu cred ca trebuie sa asteptam mai departe de aceasta toamna.

Pana atunci, dupa ce vedeti si galeria foto, cum vi se pare noul design Lexus?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.