Opel Insignia OPC Unlimited. Acum fara limitare de viteza

Opel a ajuns la concluzia ca s-ar impune o versiune speciala a celei mai sportive Insignia, si anume varianta OPC. Nemtii ofera acum versiunea “Unlimited”, care difera de modelul normal prin faptul ca s-a renuntat la restrictia electronica pentru viteza maxima. Adica, in loc de 250 km/h, Insignia OPC atinge acum 270 km/h, fara a vizita vreun tuner.

Bine… ma intreb acum care este ideea. Evident una de marketing, pentru ca, sincer, nu-mi imaginez vreaun posesor de Insignia OPC care sa vrea… 20 km/h in plus la viteza maxima. Pentru ca, chiar si in Germania, nu ai ocazia foarte des sa conduci cu peste 250 km/h. Nu cand esti intr-o berlina de familie.

Opel Insignia OPC Unlimited art Opel Insignia OPC Unlimited. Acum fara limitare de viteza

Oricum, ca are sau nu rost, un fapt ramane – Opel Insignia OPC Unlimited este cel mai rapid model din istoria marcii.

In rest, partea tehnica este aceeasi. Motor V6, de 2,8 litri, turbo, care produce 325 CP si tractiune integrala, standard. Se poate alege fie cutie manuala cu 6 trepte, fie automata cu 6 trepte.

Performantele sunt foarte bune, acceleratia 0 – 100 km/h in 6 secunde, consum mediu de 10,6 litri/100 km, dar e normal sa fie asa, pentru ca aceasta versiune, Unlimited, costa incepand cu 48.605 euro, in Germania.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.